top of page
Prenatal Yoga

GRAVIDYOGA MED MAMAFOCUS

Du bokar dig för en kurs på fem tillfällen där ni i den mindre gruppen (max nio gravida per grupp) följs åt. Kanske inleds nya bekantskaper som ni önskar fortsätta även efter GravidYogan?

 

Vi inleder GravidYogan med en medveten andningsövning för att komma ner i varv och tillgodogöra oss yogan som bäst. Andningen är mycket viktig och en fin förberedelse inför förlossningen. Därefter genomförs flertalet yogaövningar anpassade för just gravida. Innehållet i yogan justeras under kursens gång, så alla tillfällen ser inte likadana ut. GravidYogan pågår totalt i ca 70 minuter vilken alltid avslutas med en ca 10 min skön avslappning och medveten närvaro tillsammans med era ofödda bebisar.

 

Efter GravidYogan finns möjlighet till ca 40 minuters graviditets- eller förlossningssnack med öppna diskussionsfrågor som kan besvaras personligt eller övergripande av er i gruppen eller av mig som barnmorska. Blir det mycket följdfrågor får vi begränsa oss och spara frågor till kommande tillfällen. Ni lyssnar eller delar med er eller både ock, det är helt upp till er och era behov och dagens humör och ork. Det finns inga krav på nått.

Ni blir peppade av mig och av varandra - MamaFocus!

 

Det viktigaste under en graviditet är att lyssna på din kropp. Pressa aldrig fram något och vill kroppen vila så ska du göra det. Fokusera på att underhålla, sakta ner, finna lugn och känna in. Yogan kan anpassas helt och hållet efter din dagsform och fysiska förutsättningar. Känn efter vad du behöver och släpp alla krav på prestation.

Ta chansen att lära känna dig själv och din bebis, inifrån och ut! 

 

Kursen kan genomföras från graviditetsvecka 14 men de flesta börjar från graviditetsvecka 25. 

 

Den här tiden är avsatt för dig som blivande mamma, gör det bästa av din stund och prioritera dig själv och din graviditet. 

Så tänk framåt men lev här och nu. Det är du värd. 

 

Obs! Minst fem deltagare behöver ha bokat sig för kursen senast 10 dagar innan kursstart,

annars ställs den tyvärr in. 

 

Varmt välkommen!

Newborn

PROFYLAX ENLIGT ”FÖDA UTAN RÄDSLA”

Denna praktiska profylaxkurs är en unik kurs för blivande föräldrar genom en ökad förstående och en tidig delaktighet redan innan förlossningen sätter igång. De som deltar vid kursen är den gravida och den primära stödpersonen (partner, anhörig, vän eller doula) som kommer delta vid förlossningen. 

Denna profylaxkurs hjälper er att förstå hur ni tillsammans kan hantera värkarna och födandets alla faser så att ni får en stärkande och positiv förlossningsupplevelse. Målet är att stärka tilliten till kroppens förmåga att föda och stärka stödpersonen i sin förmåga att ge stöd.
Den praktiska träningen ger er en unik möjlighet att öva på de effektiva ”Föda Utan Rädsla Verktygen” (andning, avspänning, rösten och tankens kraft) tillsammans så att ni enklare kan plocka fram och använda dem under förlossningen.
Vi blandar teori, praktik och olika övningar som hjälper er att förstå hur era roller skiljer sig åt, så att ni blir ett oslagbart team - ”learning by doing”.

 

Kursen kan genomföras under hela graviditeten, men med fördel efter graviditetsvecka 29.


I grupp blir ni max sex par som deltar samtidigt men denna kurs finns även som privatkurs. Då utförs kursen i er valda miljö, t ex hemma hos er. Kursen blir då mer anpassad till just er och era förutsättningar. 
Vid frågor - tveka inte att höra av er!

Obs! Minst två par behöver ha bokat sig för kursen 10 dagar innan kursstart, annars ställs den tyvärr in. 

Varmt välkomna!

Massage

AVSLAPPNANDE MASSAGE

Kontors- eller hemmamassage? Eller kanske i anknytning till träningen med laget? Inga problem.

Massage med "hemleverans", ambulerande massage, är vad vi kallar vardagslyx -

något vi på HappyMelon är bra på!

När du bokar dig för en helkroppsmassage får du en klassisk svensk massage

som kan anpassas efter just dina önskemål och behov.

Observera - ej tillgänglig för gravidmassage i dagsläget.

 

Behandlingstiden är 45 min. 

 

Massören kommer till din valda adress inom Norrköpings kommun,

om inte annan överenskommelse görs med massören.

Fästpunkt GravidYoga
Fästpunkt Profylax
Fästpunkt Massage
Fästpunkt MamaBebis
bottom of page